fredag 7 februari 2014

Sammanfattning av kapitel 7 oönskad

Anna och de andra oönskade har lektion med Mrs Dawson. Ämnet är vett och etikett och de pratar om hur oönskade inte ska synas. De ska bara synas när de önskade behöver hjälp med något, annars ska de vara helt tysta. Det tränar på det genom att de ska gå igenom rummet utan att höras. Anna, Charlotte och Tanya börjar och de klarar det direkt, men Harry som är tjock och klumpig misslyckas hela tiden och får göra om det. Till slut blir han slagen på fingrarna och han får ingen kvällsmat. Harry blir tillsagd att träna på att gå tyst tills han klarar det, annars får han en massa extrauppgifter.

Anna står och lagar mat, hon skär kött som de bara får en gång i veckan. Det är hon som skär eftersom hon är prefekt. Hon säger ett kvällslöfte som de säger varje kväll för att de ska veta sin plats. Charlie kommer in och mobbar Anna, han säger att hon är svag och han säger dåliga saker om Peter. Charlie visar ett blåmärke på hans mage som han fick efter att Peter slagit honom. Charlie hade sagt till Peter att det bästa de kunde göra med honom var att avlida honom. Charlie säger till Anna att han tänker hitta Peter och döda honom. 

På kvällen tänker Anna på det Charlie sagt. Hon bestämmer sig för att hon måste försöka rädda eller varna Peter nere i isoleringen. Hon går ut i korridoren när alla andra sover och några tanker slår henne. Hon undrar vilket straff hon kommer få om hon blir upptäckt i korridorerna på kvällen när hon egentligen ska sova och hon tänker på hur ”häftigt” det är att vara ensam, men samtidigt är det skrämmande. Hon känner sig ensam även fast det finns så många på Grange Hall därför att alla sover. 


När hon är nere i isoleringen hör hon Mrs Pincent och två män prata och hon går fram till Peters cell och försöker prata med honom men han svarar inte. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar